Tom Simons

Hallo,                                                                                                                                                                         

Mijn naam is Tom Simons, ik ben geboren in het dorpje Boukoul omgeving Roermond. Ik ben 20 jaar oud en studeer op het moment aan de academie Diedenoort, Facility Management. Als bijbaantje ben ik al 5 jaar werkzaam in een cafetaria, hier komen ook allerlei facilitaire aspecten naar voren, denk aan schoonmaak, onderhoud, catering en klantgerichtheid.

Voorgaand heb ik na de basisschool, VMBO theoretische leerweg gevolgd, daarna heb ik de MBO 4 opleiding tot facilitair dienstverlener afgerond.
Nadat ik deze opleiding had afgerond vond ik dat het nog niet genoeg was geweest, vandaar dat ik heb gekozen voor een HBO studie, dit om toch verder te komen in het leven en de kans op een uitdagende baan in de toekomst te vergroten.

Doordat ik facilitaire dienstverlening heb gestudeerd, heb ik al een ruime blik op het facilitaire werkveld. Tijdens deze studie hebben we per schooljaar een half jaar stage gelopen. Hierdoor kwam ik veel in contact met facility managers en zag ik hoe deze te werk gingen. Toen ik dit zag dacht ik, dit wil ik later ook. Dit is dan ook mijn motivatie om deze studie af te ronden, het is erg leuk en divers werk als facility manager en het belangrijkste is; iedere dag is anders.

Van de studie verwacht ik dat het, vooral het eerste jaar, een pittige studie zal worden. Daarom zal ik er alles aan doen om bij te blijven met de vakken en alle tentamens met een voldoende af te ronden. De propedeuse wil ik per se in het eerste jaar af ronden zodat ik niet in de daarop volgende jaren met allemaal onnodige herkansingen zit.

Later zou ik het liefste facility manager op een vliegveld willen worden. Dit omdat het op vliegvelden een erg uitgebreid werkveld is, waar je zowel veel buiten als binnen moet regelen, er allerlei deadlines zijn die je moet halen, het werk erg divers is en je veel met contracten te maken hebt. Denk bij de laatste aan stands van bedrijven die zich vestigen binnen het vliegveld maar ook aan onderhoudscontracten zoals glasbewassing, beveiliging, schoonmaak etc.

20140504_161222

 

Plaats een reactie