Facilitair projectmanager VSO

Projectmanager Werk aan de Wereld, 18 uur per week

VSO werkt aan de wereld. Ons doel is een wereld zonder armoede, waarin mensen samenwerken om hun ontwikkelingsmogelijkheden te realiseren. VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die op aanvraag vakdeskundigen uitzendt naar met name Afrika en Azië. Vakdeskundigen delen daar tegen een lokale vergoeding de kennis en ervaring waaraan het hun collega’s ontbreekt. Daardoor kunnen mensen uiteindelijk zelf in hun levensonderhoud voorzien, zonder daarbij afhankelijk te zijn van giften en goederen. Werken aan de wereld kunnen zij niet alleen. Daarom werken wij steeds meer samen met bedrijven en instellingen. VSO Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk.

Bij VSO Nederland werken 26 medewerkers, verdeeld over 3 afdelingen: Recruitment, Partnerships en Bedrijfsvoering.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aan VSO een subsidie toegekend vanuit de Subsidiefaciliteit Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking. Het programma heet “Werk aan de Wereld”en heeft als doel jongeren zich bewust te maken van hun rol als actieve wereldburgers. Met onze partner het ROC Koning Willem I College gaan we dit project uitvoeren. Voor dit project zoeken wij per direct een:

Werk aan de Wereld (m/v) 18 uur per week

Als projectmanager ga je ervoor zorgen dat ROC studenten actieve wereldburgers worden. Daarvoor ga je de kennis en ervaring van VSO als ontwikkelingsorganisatie en het ROC als onderwijsinstituut zo goed mogelijk bundelen. De doelstelling van dit project wordt bereikt door het vergroten van kennis en begrip over internationale samenwerking d.m.v. participatieve activiteiten die aansluiten bij de leefwereld van 8.000 ROC studenten die het verplichte curriculum Mondiaal Burgerschap volgen. De functie Projectmanager Werk aan de Wereld en dit project lopen beide af op 31 mei 2015. Als projectmanager rapporteer je aan het Hoofd Partnerships.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Het opzetten en coördineren van het project;
    • Het opzetten van de project administratie;
    • Zorg dragen dat projectactiviteiten binnen de afgesproken tijdslijn en binnen het budget worden uitgevoerd;
    • Het bewaken van de voortgang van de implementatie en waar nodig bijsturen;
    • Het opstellen van de benodigde rapportages;
    • Vergroten van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking;
    • Het managen van de relatie met de subsidieverstrekker en de uitvoerende partijen;
    • Het voorbereiden en leiden van de SBOS stuurgroep vergaderingen;
    • Bezoeken van de landen waar het programma wordt geïmplementeerd;
    • Evaluatie van het project.

Om deze functie succesvol in te kunnen vullen zijn wij op zoek naar jou, een gedreven projectmanager die goed kan plannen en organiseren, en heeft bewezen het bewaken van deadlines goed in de vingers te hebben.  Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoeken zoals een nulmeting. Je bent een echte netwerker die pro actief te werk gaat. Je bent flexibel in het verdelen van je werkuren.

Verder vragen wij het volgende van je:

  • Een afgeronde opleiding op hbo of wo niveau;
    • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als projectmanager voor vergelijkbare projecten bij NGO’s en/of onderwijs;
    • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands;
    • Hands-on, onderhandelingsvaardig en creatief;
    • People management ervaring om het multidisciplinaire team binnen het project te kunnen begeleiden.
    • Kennis van projectmanagement methodieken;
    • Ervaring met marketing & communicatieprojecten is een pré;
    • Affiniteit met de doelgroep de ROC studenten;
    • Affiniteit met de doelstellingen van VSO.

Wij bieden:

Een gevarieerde baan in een ambitieuze, resultaatgerichte en internationale ontwikkelingsorganisatie. Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Afhankelijk van je ervaring varieert het salaris tussen de € 3.500,- en  € 4.000,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de eisen?
Schrijf je motivatiebrief met CV voor 9 september naar VSO Nederland, Herculesplein 8, 3584AA Utrecht t.a.v. M. Hoogeland of per e-mail: P&O@vso.nl. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Madeleine Hoogeland of Ramin Nadimi op nummer: 030-2320600.

 

Mijn mening over de vacature:
Dit is een vacature waar ik zeker op zou reageren. De combinatie van mensen helpen en het project helemaal opzetten is voor mij ideaal. Ook vind ik het leuk dat het een buitenlands project is en zich niet tot Nederland beperkt. Het werk is erg afwisselend, en dat past erg bij mij. Zo blijf je geboeid en word je geprikkeld om meer te bereiken.

Jette van Loozenoord

Plaats een reactie